bgenru
НАЧАЛОПРОДУКТИИНСТРУКЦИИЗА НАСКОНТАКТИ
"БАЛАНС 09" ЕООД
2 Години гаранция на скарата
Продукти
Здравейте ценители на барбекюто!
Преди да направим презентацията на нашите продукти, искаме да Ви предупредим, че разработихме и произвеждаме такива скари, които всеки потребител би желал да има в своето домакинство, но за съжаление не всеки може да си го позволи, тъй като фабрично-заводската себестойност е висока и колкото и балансирана печалба да добавяме, крайната цена не може да бъде ниска. Продуктите ни не са насочени към масовия потребител, който търси стоки с ниска цена, поради недостиг на средства или по други съображения. Таргет групата на нашите клиенти знаят, че стоки с ниски цени са винаги с ниско качество и спазват английската поговорка

„Не съм толкова богат, за да купувам евтина стока.“


За онези от Вас, за които цената е определяща за покупката
предлагаме да проверят цените на нашите скари в раздел ПРОДУКТИ и ако не сте загубили интереса си към тях, продължете четенето.
За тези, които не обичат да четат подробните описания
препоръчваме, след като се запознаят с информацията в този раздел и са взели решение за покупка, да посетят раздела ПРОДУКТИ, където да изберат своята скара и да я поръчат в раздел КУПИ ОНЛАЙН.
За повече четящите се надяваме
че предоставената информация в сайта е достатъчна, коректна и даваща възможност да направите своя информиран избор.


И така, барбекюто е метод на готвене, който е накарал много хора да го заобичат поради начина на приготвяне на месата, превръщайки ги в едно невероятно ястие. Един от основните компоненти на барбекюто е самата скара.

В началото искаме да обърнем внимание на това, че ние произвеждаме за Вас скари за печене на месни продукти (скари за печене на кебапчета и кюфтета, скари за печене на пържоли и шишчета и скари за печене на риба и рибни продукти) , а не „вълшебен“ мултифункционален уред, който може всичко (да пече сандвичи, палачинки, зеленчуци и пр.). Това внушение правят производителите на редица вносни уреди с плочи от керамика или с тефлоново покритие, които в България попадат в групата на скарите, но това са умели маркетингови трикове, на които лесно се поддават млади потребители, които се възхищават на възможностите да им бъдат полезни при приготвянето на закуски за децата си. Когато обаче решат за си изпекат месни продукти, идва разочарованието. С повечето от тези скари каквото и да правиш най-много да изпържиш месото в собствен сос, а мазнините изобщо не стигат до отворите в средата на плочата, а загарят под пържолата. Единственият им плюс е добрия дизайн. Тези уреди са проектирани от народи с други култури, различни от нашата. Те наистина са предназначени за печене на продукти различни от месните. Печенето на пържоли и др. продукти от месо те правят на открито на скари с дървени въглища. Напоследък те навлязоха и на нашия пазар, но те могат да се използват само на открито, а за апартаментите е нужна качествена електрическа скара.

Даваме си сметка, че пазарът (реалният и виртуалният) е залят от предложения на домакински електрически скари, какъвто е предмета на нашата дейност.

Не се притесняваме от този факт, защото на пазара малко български производители предлагат изцяло неръждаема тръбна електрическа скара, а масово се предлагат псевдоаналози с ниско качество. Вносните скари не са от този сегмент на тръбните електрически скари. Те са компактни, олекотени с привлекателен дизайн. Оборудвани са с един нагънат реотан и метална решетка върху него или с керамична плоча (гладка или оребрена). Всички тези скари имат монтиран терморегулатор, който изключва нагряването на реотана (дори когато е на MAX) за да го предпази от прегряване, точно тогава , когато му е нужна мощност за да изпича, а не да изсушава продуктите, което е най-същественият им недостатък. Изцяло неръждаема тръбна електрическа скара от внос се среща много рядко на пазара и то на много по-висока цена.

Скарите, които изпичат най-добре продуктите са тези с жарава от дърва
Знаем, че изборът на домакинска скара е труден, което се дължи на три основни причини:

След изпълнението им ние определихме следните водещи критерии при производството на скарите, които 100% бяха реализирани:

Критерии за добра скара
Ето как реализирахме горните критерии:
1. Да отстраним основните недостатъци на масово произвежданите скари.
  • 1.1. Падане на покритието и ръждясване на корпуса и тръбните нагреватели. Изработихме изцяло скарата от неръждаема благородна стомана (произведена в Италия), включително и крепежните елементи (произведени в Канада), при което не се отлага ръжда и боя в изпечените продукти, което я прави изцяло съответстваща на санитарно-хигиенните изисквания и с висока устойчивост при експлоатация.
  • 1.2. Чести дефекти в електрическата част – прегаряне и прекъсване на спиралния реотан; прекъсване на връзките на захранващия кабел с щепсела и нагревателите; бързо износване на щепсела и пробиви в захранващия кабел. Всички електрически елементи, които влагаме в скарата са с възможно най-високо качество (спирален реотан от шведската фирма КАНТАЛ, марков захранващ гумиран термоустойчив кабел с гъвкави медни проводници (произведен в Чехия) , порцеланови лустър клеми, които издържат на висока температура и осигуряват солидно закрепване на проводниците, специални кабелни накрайници предпазващи краищата на проводниците от нараняване и прекъсване при осъществяване на връзките, марков професионален гумиран щепсел с удобен захват (произведен в Хърватска), който осигурява безпроблемно включване и изключване на скарата, без да е нужно да се издърпва чрез захранващия кабел.
  • 1.3. Чупене на керамичната изолация в тръбните нагреватели, при което се получава късо съединение на спиралните реотани и се прекъсват. За избягването на този проблем влаганите керамични елементи в нашите скари се доставят от най-добрия български производител след множество предварителни тестове.
  • 1.4. Бавно или прекалено бързо изпичане на продуктите. Преобладаващият недостатък на предлаганите на пазара скари е бавното изпичане. Основната причина за това е, че те са компактни, олекотени, с привлекателен дизайн, но имат нежни реотани и за да бъдат защитени от прегряване са оборудвани с евтин терморегулатор, който ги изключва (дори когато са на МАХ) точно тогава, когато е нужна мощност за да изпичат, а не да изсушават продуктите. За да бъдем коректни трябва да отбележим, че на пазара вече има вносни аналози с добро качество, но на цени в пъти по-високи от нашите. За избягването на този недостатък ние проведохме множество тестове и изчисления за да постигнем оптимално съотношение между работната площ и мощността на скарата, които трябва да съответстват на европейските регламенти. Наред с това елиминирахме всякакви ненужни терморегулатори, ключове и лампи, които намаляват коефициента на полезно действие и усложняват поддръжката и почистването и. Така скарата бързо загрява и поддържа стабилна работна температура директно от тръбните нагреватели, необходима за качествено и бързо изпичане на продуктите. Не прегрява тъй като се използва, когато продуктите са върху нея и когато изпичането им приключи тя се изключва.
  • 1.5. Неравномерно загряване на работната повърхнина. Този недостатък обикновено се получава при скарите с плочи, които са разположени върху нагревателя. Частта върху него е с по-висока температура от останалата. Решението на този проблем при нас е постигнато чрез пропорционално разпределение на спиралния реотан във всяка от тръбите, чрез което се постига равномерна температура на цялата повърхнина.
  • 1.6. Недостатъчна работна площ. Нашата скара има универсален размер на работната площ позволяващ изпичането на достатъчно продукти с едно зареждане, както и на по-големи цели продукти (напр. риба) без да е нужно да бъдат разделяни на по-малки части за да се съберат върху нея.
  • 1.7. Силно димене при печенето. Нормално е при печенето на месни продукти на скарата да се отделя дим и аромат на печено, в което няма нищо лошо, дори напротив. Нали при масови тържества на открито аромата от скарата привлича най-силно клиентите и се вият опашки край тях. Не е нормално, когато мирише на изгоряло и димът е прекалено голям. Това най-често се дължи на следните причини: непочистена и пълна с мазнина тава под нагревателите; непочистени и обилно натрупани с нагар нагреватели; малко технологично разстояние между нагревателите и тавата. При нашата скара всичко това е строго съобразено и този проблем не съществува. Освен това, както отбелязахме по-горе материала, от който са изработени тръбните нагреватели е неръждаема благородна стомана, която не задържа нагар смесен с ръжда и когато при работа се образуват налепи, те лесно се почистват от гладките повърхности на тръбите.
  • 1.8. Залепване на материалите върху нагревателите. Това е характерен проблем при почти всички скари – с плочи и с тръбни нагреватели, но с тази особеност, че при скъпите тефлонови плочи и при скъпите неръждаеми тръбни нагреватели залепването е незначително и лесно се почиства. Затова нашите скари са изработени от най-добрите материали.
2. Да бъдат надеждни и безопасни при работа.
За да изпълним това условие произвеждаме скарите от най-висококачествените материали при умело съчетаване на високотехнологични машинни операции (лазерно рязане и сгъване на детайлите) с квалифициран ръчен труд. Всяка скара преминава през строг качествен контрол и е придружена от надлежна търговска документация.
3. Да бъдат лесни за обслужване и почистване.
Нашите скари са с изчистени форми, без излишни ключове, терморегулатори и контролни лампи, имат гладки и равни повърхности, подвижен капак и подвижна тава за отработената мазнина, което ги прави изключително лесни за обслужване и почистване.
4. Да бъдат икономични при консумацията на електроенергия.
Изпълнението на този критерии постигнахме чрез правилното съотношение на мощността и работната повърхнина, при което скарата изпича по-бързо продуктите и консумира по-малко електроенергия.
5. Да имат привлекателен съвременен дизайн.
Всеки може да се убеди сам в резултатите от изпълнението на този критерий.
6. Да постигнем такова качество, потвърдено със сертификат, което да ни позволи да задоволим нуждите на потребителите от домакинска скара за много дълъг период от време, а не само за периода на гаранцията.
Произведохме професионален домакински уред отговарящ на всички критерии, които по-горе описахме, с високо европейско качество, потвърдено от нотифициран орган ЦИЕС (Център за Изпитване и Европейска Сертификация – www.ctec-sz.com), чрез издаден Сертификат № LVD-14-000-(2-14-877)-025.

В нашата работа не забравяме мисълта на Платон „Няма сигурен път към успеха, но има сигурен път към неуспеха – да се опиташ да угодиш на всички!“ и нямаме очакване, че всички ще харесат нашите продукти.


Уважаеми потребители, разбираме че в условията на криза определящия фактор за покупка е ниската цена, но тя е несъвместима с понятието високо качество. Всеки прави своя избор на скара според изискванията и възможностите си, но за да не се разочаровате от избора си, ще Ви напомним отново максимата, че стоки с ниска цена са винаги с ниско качество. И не забравяйте, че приготвянето на здравословна храна допринася за доброто здраве и общото благосъстояние на човека.